Share

Ανακαίνιση εστιατορίου

Ανακαίνιση εστιατορίου

Η ανακαίνιση ενός εστιατορίου, είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία και αποτελεί μια σοβαρή επιχείρηση, που χαρακτηρίζεται από πολλά στοιχεία. Ο τρόπος εμφάνισης του εστιατορίου σας θα καθορίσει τι σκέφτονται οι πελάτες σας σχετικά με το εμπορικό σήμα και το φαγητό σας. Το εξωτερικό και το εσωτερικό του εστιατορίου αποτελούν την πρώτη εντύπωση της ποιότητας του εστιατορίου σας στο μυαλό του πελάτη. Επιπλέον, η ανακαίνιση ενός εστιατορίου είναι μια δαπανηρή επιχείρηση γι αυτό πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να αποφευχθούν τα περιττά έξοδα. Έτσι, εάν σκέφτεστε να αναδιαμορφώσετε το εστιατόριο σας, σας παρέχουμε κάποιες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ανακαινίσετε το εστιατόριό σας με επιτυχία.

 

 1. Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένο κατάστημα εστίασης είναι να γίνει μια “έρευνα αγοράς”. Αναζητείστε φημισμένα και μεγάλα εστιατόρια πως έχουν εκπληρώσει τους στόχους τους καταφέρνοντας μέσω μιας ανακαίνισης να αυξήσουν τόσο τη φήμη τους όσο και τα έσοδά τους. Θα μπορούσατε επίσης να διεξάγετε μια έρευνα ικανοποίησης πελατών και να τους ρωτήσετε τι θα θέλατε να έχει το ανακαινισμένο εστιατόριο σας. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι η βασική ιδέα του εστιατορίου σας δεν χάθηκε στην ανακαίνιση εκτός και αν η ανακατασκευή της εικόνας είναι ο στόχος σας. Πάρτε υπόψη το κοινό-στόχο σας, την ιδέα, την επιγραφή και τη μορφή πριν ολοκληρώσετε τις αλλαγές.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε το budget. Τα έργα ανακαίνισης κοστίζουν πάντα περισσότερο από ό, τι περιμένετε να είναι. Έτσι, η δημιουργία ενός προϋπολογισμού για το εστιατόριο σας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μερικές φορές και επαγγελματική βοήθεια. Εάν δεν έχετε εμπειρία στον προγραμματισμό ενός προϋπολογισμού μια ιδανική λύση θα ήταν να προσλάβετε έναν επαγγελματία.
 3. Επιλέξτε το σωστό αρχιτέκτονα, σχεδιαστή και το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό που θα αναλάβει τις εργασίες της ανακαίνισης.
  Η ανανέωση του εστιατορίου μπορεί να απαιτεί ιδιαίτερες εκτιμήσεις όσον αφορά τον φωτισμό, την καλωδίωση, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τα συστήματα εξαερισμού, το νερό, το πάρκινγκ και πολλούς άλλους παράγοντες. Ως εκ τούτου, αναζητήστε επαγγελματίες που έχουν εργαστεί σε παρόμοια έργα πριν.
 4. Δώστε προτεραιότητα στα κρίσιμα ζητήματα
  Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακαίνισης εστιατορίων, ο ιδιοκτήτης δίνει περισσότερη έμφαση στην αισθητική του καταστήματος και όχι στο πόσο φιλικό προς τις απαιτήσεις του πελάτη θα  είναι. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να ληφθούν υπόψη τα κρίσιμα ζητήματα.Για παράδειγμα, εάν έχετε προβλήματα όπως διαρροές ή συμφόρηση στάθμευσης, δώστε προτεραιότητα  πρώτα σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και στη συνέχεια μεταβείτε σε άλλες αισθητικές βελτιώσεις.
 5. Παρακολουθείστε τις τελευταίες τάσεις ανανέωσης εστιατορίων. Αναλύστε τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο σας και επιλέξτε ένα σχέδιο ανακαίνισης που δεν είναι μόνο μοντέρνο αλλά και σας κάνει διαφορετικό από τους ανταγωνιστές σας. Ακόμη και αν έχετε μια παραδοσιακή επιχείρηση οικογενειακού εστιατορίου, μπορείτε ακόμα να ενσωματώσετε τις νέες τάσεις και τεχνολογίες στο πλάνο σας.
 6. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τον κόσμο
  Αφού ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στην ανακαίνιση του εστιατορίου σας, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος αν κανείς δεν το γνώριζε. Ως εκ τούτου, πρέπει να διαφημίσετε το γεγονός ότι το εστιατόριό σας μόλις υποβλήθηκε σε ανακαίνιση. Ανακοινώστε το σε όλα τα προφίλ κοινωνικών μέσων σας και μέσω εκστρατειών ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως διαφημιστικά μηνύματα SMS και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να έρθετε με εκστρατείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή να οργανώσετε κάποια εκδήλωση.Σύμφωνα με μελέτες, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 10-20% στις πωλήσεις εστιατορίων που είχαν υποστεί πρόσφατη ανακαίνιση.

Ορίστε τους σωστούς στόχους και επικοινωνήστε με τους σωστούς ανθρώπους για να σας βοηθήσουν. Μόνο έτσι  θα αποκομίσετε τα οφέλη από την ανακαίνιση του εστιατορίου σας.

Share post: